محتوای خبری مرکز طبی کودکان

دکتر فرحناک اسدی استاد ممتاز دانشگاه راش شیکاگو: اورژانس مرکز طبی کودکان از بهترین و فعال ترین اورژانس های بیمارستان کودکان است

در حاشیه سی و یکمین همایش بین المللی بیماری های کودکان، با دکتر فرحناک اسدی استاد ممتاز دانشگاه راش شیکاگو، به گفتگو نشسته ایم.

دکتر فرحناک اسدی، فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران و از اینترن های دکتر محمد قریب است که پس از اخذ درجه پزشکی عمومی در سال 1351، عازم آمریکا و در سال 1357 موفق به کسب بورد تخصصی اطفال و پس از آن گذراندن در سال 1359 دوره فوق تخصصی در رشته کلیه کودکان شد.
وی اولین ایرانی است که موفق به کسب بورد فوق تخصصی کلیه کودکان از کشور آمریکا شده است و اکنون به عنوان استاد ممتاز طب نفرولوژی کودکان و رئیس بخش نفرولوژی کودکان در دانشگاه راش شیکاگو مشغول به کار است.

دکتر اسدی در گفتگو با روابط عمومی بیمارستان مرکز طبی کودکان گفت: من پس از گذراندن دوره تحصیلی خود در آمریکا برای خدمت به مردم کشورم به ایران بازگشتم و در دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان استادیار مشغول به کار شدم اما بعد از مدتی در جریان انقلاب جمهوری اسلامی ایران و تعطیلی دانشگاه ها به علت علاقه به انجام کارهای علمی به آمریکا رفتم و در آنجا در دانشگاه الینویز به سمت استادیاری و پس از آن در دانشگاه پنسیلوانیا به سمت استادی رسیدم و از سال 2000 تاکنون در دانشگاه راش به عنوان استاد ممتاز فعالیت می کنم.
همچنین به عنوان استاد عضو وابسته رشته نفرولوژی نیز در ایران دعوت به همکاری شدم و با افتخار در دانشگاه های تهران، شیراز، مشهد، اصفهان، کردستان، سمنان و گیلان فعالیت و کارهای پژوهشی کرده ام.

وضعیت رشته اطفال را در کشور چگونه می بینید؟
من در رشته نفرولوژی کودکان می توانم اظهار نظر کنم که می توانم به جرات بگویم از نظر تعداد و تنوع بیماران و همچنین علم بالینی و درمانی در جایگاه خیلی خوبی هستیم اما از نظر پژوهشی به علت کمبود وقت، بودجه و فرصت های مطالعات علمی جای پیشرفت داریم.

نظر شما در خصوص توجه به پژوهش چیست؟
پژوهش از اهمیت بالایی برخوردار است و لازمه درمان خوب و نوین است.
پژوهش است که ما را به درمان های نوین و روشهای تشخیصی جدید راهنمایی می کند و باعث تغییر و تحول در تشخیص و درمان بیماری ها می شود.

هدف شما از شرکت در کنگره چیست؟
من به جرات می توانم بگویم از سی ویک همایش برگزار شده کودکان، 25 همایش را شرکت کردم و بعلت علاقه و حس دینی که به کشورم دارم در تلاشم آمدن من به ایران کمکی به همکاران جوان در پیشرفت علم نفرولوژی و کمک به درمان کودکان مبتلا به بیماری های کلیه کشور شود.
ایران، امکان تحصیل در رشته پزشکی را برای من فراهم کرد با وجود اینکه در خدمت سربازی در روستاها کار کردم اما هنوز به کشورم احساس دین می کنم.

ارزیابی شما از کیفیت و محتوای علمی کنگره چیست؟
کنگره امسال نیز مانند سال های گذشته خوب بود. اما تنوع خاصی که در پانل های مختلف بنا به نیازهای جامعه پزشکی ایران برنامه ریزی شده بود قابل توجه و تقدیر است.

چه پیامی برای مخاطبان و هیئت علمی جوان دارید؟
با توجه به محدودیت ها، پشتکار همکاران جوان در کشور قابل قدردانی است. بخش اورژانس مرکز طبی کودکان با وجود حجم بالای مراجعان گواه خدمت رسانی، پشتکار و خستگی ناپذیری نیروی جوان ماست. این بخش یکی از بهترین و فعال ترین بخش های اورژانس است که حتی در آمریکا نیز نمونه آن با این حجم بیمار و خدمت رسانی وجود ندارد.
نیروی جوان ما در دانش آموختگی بسیار خستگی ناپذیرند و امیدوارم با پشتکار و عدم توجه به جنبه مادی آن، به فعالیت های خود ادامه دهند که پاداش دنیوی آن نجات یک بیمار از مرگ خواهد بود.

خبرنگار و عکاس: لیلا یوسفی

لیلا  یوسفی
تهیه کننده:

لیلا یوسفی